< Projecten

Project

Piekberging Haarlemmermeerpolder

In samenwerking met de combinatie KWSVan Hattum en Blankevoort gaat JdB groep vanaf 2021 de piekberging in de Haarlemmermeerpolder realiseren voor Hoogheemraadschap van Rijnland.

 

  • Dijken, Grond
  • KWS

Een piekberging is een ingepolderd gebied dat wordt gebruikt om de omliggende boezemgemalen tijdelijk te ontlasten tijdens hevige en langdurige regenval. Omdat de Haarlemmermeerpolder een diepe ligging heeft kan er op een relatief klein oppervlak kan er veel water worden geborgen. Dit maakt deze polder de ideale plek voor deze piekberging.

De piekberging is een project wat veel voeten in aarde heeft. Tijdens de voorbereiding wordt een goed beeld van de aanwezige grondsoorten geschetst waarna deze worden getoetst aan de eisen van het contract. Hierdoor kan het project in zijn geheel met gebiedseigen grond worden gerealiseerd.

De piekberging is 67 hectare groot en kan één miljoen kubieke meter water bergen. JdB groep is verantwoordelijk voor al het grondverzet. Denk hierbij aan het graven van zeven km aan watergangen waarin op kritieke locaties  bodemverzwaring wordt aangebracht om opbarsten van de bodem te voorkomen en het realiseren van een nieuwe dijk die een kade vormt rondom de piekberging.

Piekberging

Vergelijkbare projecten

Voorbelasting HOVASZ

In opdracht van Dura Vermeer gaan wij diverse voorbelastingen realiseren voor een goede basis onder het project HOVASZ: de hoogwaardige…

Lees meer

Bouw- en woonrijp maken nieuwbouwwijk Nieuwe Dorp

In samenwerking met Ten Brinke Group realiseert JdB groep het bouw- en woonrijpmaken van Nieuwe Dorp.

Lees meer

Natuurontwikkeling Weimeren in Breda

De komende drie jaar zijn wij aan het werk in het moerasgebied Weimeren. 

Lees meer
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger