< Nieuws

Nieuw project in Poelgeest

Geplaatst op 6 september 2022

In samenwerking met Haastere B.V. wordt er 14.000 kuub zand aangebracht als fundering voor de wegen. Dit wordt uitgevoerd in opdracht van Max Bögl Nederland B.V. Deze brug zal ervoor zorgen dat de wijk Poelgeest en het Trekvaartplein beter bereikbaar worden voor alle soorten verkeer. In 2023 krijgt de wijk een vaste busverbinding en betere fietsroute. 

Wij zijn gestart met de voorbereidende werkzaamheden zoals het inrichten van de bouwplaats, het aansluiten van het bouwterrein op de openbare weg, het omleggen van een fiets- en voetpad en het graven van cunetten waarbij de toplaag wordt uitgegraven. Hierna wordt het funderingszand als voorbelasting voor de wegconstructie aangebracht in dit cunet. Deels gebeurt dit door de aanleg van een tijdelijke overkluizing van de Haarlemmertrekvaart, om zo de Haarlemmerweg en de aan te sluiten wijken zoveel mogelijk te ontzien.

Dit zand bestaat uit losse partijen die vrijkomen uit nabijgelegen projecten. Hiermee versnellen wij het proces van levering en verkorten wij de afstand van transport. Dit is efficiënt en spaart het milieu. Nadat de zetting bereikt is zal Max Bögl de definitieve brug en wegaanleg verzorgen.

Brug Poelgeest

Tags en categorieën

Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger